Так, ті, хто читав Мідраш, знають. Я мала на увазі таких, як сама - які читають тільки Біблію. В Біблії імені дружини Лота немає. ))))
Так, ті, хто читав Мідраш, знають. Я мала на увазі таких, як сама - які читають тільки Біблію. В Біблії імені дружини Лота немає. ))))
Шановний корабельний Корбен з Галласа..)) я не маскуюся, як деякі..), а лише висловлюю свої особисті думки.
П.С. Розумію, що ти просто не прочитав уважно те про що я писав.
Дружище.. це тобі явно приснилося. Не забувай молитися перед сном..))
Вивчати Біблію обов'язково потрібно.. але важливійше - пізнавати Бога і мати з Ним близкі особисті стосунки.
Я вірю в Бога який оберігає і підтримує Своє Слово.. але на жаль від фактів нікуди не дінешся. Канон Біблії точно стверджували не Апостоли Христови.. і явно не в найкращий час Церкви.
Так.. не зрозумів. І це не дивно.
Тому для тебе поки-що, лише канонічна Біблія..))
Танах, в нашій синодальній редакції це - Старий Заповіт.
З повагою.
Я вірю в Бога, не в бога.. і який дісно оберігає Своє слово. Але не те, яке десятки разів переведене та перекручене.. а сказане Ним особисто.
Факт залишається фактом.. - Починаючи десь з III століття до вчень в церквах НЗ, почали то добавляти, то відбавляти різні послання та вчення різних "апостолів".. а починаючи з V ст. при складанні і затвердженні догматичного канона Бібліїї.. все тусовали, втавляли/виставляли.. як їм тільки хотілося.
Ось тому і написано в посланні Апостола: - ... дозволив нам стати служителями Нового Завіту — не букви, але Духа, адже буква вбиває, а Дух оживляє. (2Кор.3:6)
...
Мда-а.. навіть не розумію, як тобі і пояснити, щоб це було на твоєму рівні..
Давай так.. - дай ясну і просту відповідь. - По якому Слову, (що вивчали) Апостоли та їх учні, і потім вчили церкву Христову.. аж до V століття?
Хм-м.. Я Корбен Даллас YOUkraine помітив те, що ти просто невіглас.. І якщо служитель, то служитель мертвої букви а не живого Духа.
Бажаю гарного вечора.
Я багато думала і читала про Давида після Вашої загадки. Зрозуміла, що це таки загадка в широкому сенсі слова. Загадка - це що-небудь у природі, житті та діяльності людей, ще не розв’язане або повністю не розгадане, не досліджене. Життя Давида, його злети та падіння можна досліджувати довго, багато достойних та розумних людей займаються цим роками.
Павло в Посланні до євреїв (глава 11) заохочує нас наслідувати віру Давида. Давид довіряє Богу. Він радиться з Богом, відчуває свою залежність від Нього. Він визнає свій гріх і не виправдовується. Він не вагається визнати гріх і понести за нього покарання. Його віра жива.
А як на рахунок того, що не побив Авесалома камнями, так як записано в Законі..? Чи може це не порушення (відступлення), повелінь Господа Бога? Які Він всказав Моше на горі Сінай - (КНИГА ЛЕВИТ 20, вірш 17)
П.С. Є ще одна загадка про Давида... - Як назвати те.. коли він піддав винищенню свій нарід, зберігши при цьому себе і свій дім..? - (1 КНИГА ХРОНІК 21, - вірші з 7 по 14).
Ось тому не можна брати життя Давида за приклад досконалості (окрім віри).. Все це приклад лише того, який довготерпеливий та багатомилостивий наш Господь.. Думаю так.
З повагою.
А Ви прочитали, як саме сформулював "загадку" YOUkraine з самого початку? Він якраз і зазначав, що Давид грішив і той гріх, про який йдеться в процитованому місці Писання, далеко не єдиний в його житті. Ви ж, як на мене, задаєте питання так, наче YOUkraine цього не знає. Це дивно.
Так.
Не впевнений.. якщо знає, то нехай спокійно відповість. Але не звичайним для нього "спамфлудом", а ясною і зрозумілою відповіддю. Я поставив запитання просте і гранично ясно.
Ну хвала Господу Христу.. хоч в цьому ми с тобою в згоді..))
З повагою.
Точно. Таки непересічна.
Одни псалмы чего стоят! - побуждают и покаяться, и прославить Бога, и восхититься Им, и помолиться, и пообщаться с Ним. И успокоят, и поддержат, и поднимут, если упал...
Мабуть тому і.. - "Знайшов Я Давида, сина Єссея, людину Мого серця...".
З повагою.
Не желает ли кто ещё присоединиться к разгадыванию загадки написанного в 3 Цар.15:5?!
ПРИСОЕДИНЯЙТЕСЬ!
Не стесняйтесь!
Если будете писать на этом языке — Вас смогут понять те, кто (ещё пока) не понимает Української (мови)!
ПИШИТЕ!
МЫ СМОЖЕМ НАЙТИ ОБЩИЙ ЯЗЫК!
... .........
НЕ БОЙТЕСЬ!
Даже если Вы — (интернет-)ТРОЛЛЬ(!) —> можете, всё равно, писать!
Серьёзно!
Да!
..... . ...... .
Итак, чему учит 3 Цар.15:5(?):
“...Потому что Давид делал угодное пред очами Господа и не отступал от всего того, что Он заповедал ему, во все дни жизни своей, кроме поступка с Уриею Хеттеянином.”
...... .... . ..
А вот в самом лучшем (самом точном) СЛАВЯНСКОМ исполнении (Огієнка):
“Давид бо чинив правду в очах Господніх і, поки віку його, не відступав ні від чого, що велів йому Господь, (окрім поступку з хеттитом Урією).” (1Цар.15:5)
Ось, на початку 57-ї сторінки теми я загадав цю загадку Сестрі:
Люба Д и я,
Ось Вам загадка про Царя Давида:
“...Потому что Давид делал угодное пред очами Господа и не отступал от всего того, что Он заповедал ему, во все дни жизни своей, кроме поступка с Уриею Хеттеянином.” (3Цар.15:5)
Хіба (цар) Давид більше не грішив?!
Грішив!
Чому в 3Цар.15:5 ТАК написано?!
...... ........ ....
Ось приклади, коли цар Давид згрішив:
“Та Давидове серце було неспокійне після того, як він почислив народ. Тоді Давид сказав до Господа: «Согрішив я тяжко, зробивши це. Отож, Господи, прошу, прости провину твого раба, бо вчинив я дуже нерозумно.»” (2 Самуїла 24:10)
..........
“Він відповів їм: «Хіба ви не читали, що зробив Давид, як зголоднів був він і ті, що були з ним?
4. Як ото він увійшов у дім Божий і спожив хліби покладання, яких, за винятком самих священиків, не можна було їсти ні йому, ні тим, що з ним були...” (Мат.12:3,4)
....... ... ..
Ось іще цікавий приклад про майбутнього царя Ізраїля — Давида! Що тоді тікав від Саула, який намагався його вбити, знаючи, що царювання в нього відібране і віддане Давидові:
“І відповів священик: Є лише меч Голіята, філістимлянина, що його ти вбив у долині Дуба. Он він загорнутий в одежу за ефодом. Коли хочеш його взяти, візьми, бо іншого тут немає.» Давид сказав: «Такого другого не знайти, дай мені його.»
11. Устав Давид і того ж дня утік від Саула й прибув до Ахіша, царя Гату.
12. Слуги Ахіша сказали до нього: «Чи ж оце не Давид, цар краю? Чи ж то не цьому приспівували в хороводах: Саул побив тисячі, а Давид — десятки тисяч!»
13. Давид узяв ці слова собі до серця й злякався вельми Ахіша, царя Гату.
14. І став удавати божевільного перед ними й видався біснуватим у їхніх руках, бився об двері й пускав на бороду з рота слину.
15. Тоді Ахіш сказав своїм слугам: «Глядіть лишень сюди: та це ж людина божевільна! Чого було його вести до мене?
16. Хіба мені бракує божевільних, що привели оцього, щоб біснувався передо мною? І то такого вводити в дім мій?»” (1 Самуїла 21:10-16)
Цікаво! —> Чи хто зможе дати правильну відповідь на цю загадку?!
(відповідати можуть УСІ(!): і інтернет-тролі і “кремлівські “зайди”” -- теж!): А?!
.......... . . ... .
Интересно! —> Сможет ли кто-то дать правильный ответ на эту загадку?!
(отвечать могут ВСЕ(!): и нтернет-тролли, и “кремлёвские “засланные казачки”” -- тоже (могут дать правильный ответ)):
()
..........
(())
ДРУГ
Я понимаю, что ты здесь для того, чтобы:
1) разрушить веру в Библию — как в Божье Слово!
2) разрушить веру в Бога — как ВСЕМОГУЩЕГО!
3) закрыть мне рот, чтобы я не писал.
Так же, как ты “забанил” Коробельщика (Корбена Далласа), и пытаешься “удалить” его (и всё его) — с Форума!
Также, я понимаю, ДРУГ, что “вас” здесь МНОГО!
Также мне известно — кто тут у “вас” “Главный”!
............
У меня в Украине — война! ДРУГ
подлая и полная коварства и бес-человечности!
война, пришедшая из российской федерации с её бес-сменным “лидером”, однажды одурачившим всех: будто бы он отдал “первенство” своей “пешке”--медведеву!
подлая бес-принципная геноцидальная война на уничтожение человечества, навязываемая параноидальным шизофреником и психопатом, исполняющим, по совместительству, обязанности “президента российской федерации” -- путиным (владимиром владимировичем)!
алеб, sharkships, Preacher, blueberry и Дамы — это “НОРМАЛЬНЫЕ РЕБЯТА”!
те же, кто пытается напасть на меня или на Корабельщика — “кремлёвские “зайды””!
Смотрите — кто на меня нападает!
И после общения с кем я попаду в “бан”!
их (его) “невидимая” “ботоферма” — здесь весьма расплодилась!
—> Чтобы уничтожить всё людское и веру в Бога!
—> Чтобы украсть у вас спасение!
А вас — превратить в рабов!
эта “кремлёвская” “бото-ферма” — обучена весьма неплохо!
Да, только, мы с Корабельщиком —> с “ней” справимся! (уже справились): ()
Хочу попередити - особисто я "сходжу з дистанції". Впевнена, що Ви знаєте, що робите, але я вже втомилась від цієї загадки. Ми вже обговорили це питання, висловили свої думки з цього приводу, в цьому взяв участь Asher. Перед цим я перечитала про Давида багато думок і місць Писання. Тепер Ви знову починаєте все з нуля, знову пишете те саме, багато уваги приділяєте тому, хто може взяти участь в обговоренні. (((
Для мене це виглядає як ходіння по колу. Вибачте.
Із задоволенням прочитаю Ваш варіант розгадки цієї загадки, якщо Ви раптом вирішите таки написати його.
Люба Д и я
,
Ось мій постинг з 8-ої сторінки теми:
Трохи пізніше, як Бог Дасть, напишу більш розгорнуто!
І: стосовно Давида — вцілому! —> Цар Давид, ж бо, +> МАЄ “ЗІРКУ”! —>
—> ДУЖЕ ПОТУЖНА ОСОБИСТІСТЬ!
ПРО ЯКУ НАМ (З ВАМИ) ГОВОРИТЬ НЕ МЕНШ ПОТУЖНА КНИГА, ЩО Є СЛОВОМ ГОСПОДА БОГА (ЩО ІСНУЄ!)!
І знову загадка. Коли хтось спробує її відгадати, чи відповідь трохи згодом напишу я, як це було минулого разу, я поясню, чому вона цікава саме для мене. (Нічого дуже серйозного, так - дрібничка-цікавинка)
Какое слово не могли выговорить ефремляне, и поэтому погибло из них сорок две тысячи?
Ні. Ще рано. Ви навіть не спробували згадати чи пошукати в Біблії.
Пам"ятаєте - без труда не вытянешь и рыбку из пруда?
Шибболет.. мабуть були шепеляві..))
З повагою.
Так. Це шиболет. (На русском шибболет)
«Они говорили ему "скажи: шибболет ", а он говорил: "сибболет ", и не мог иначе выговорить. Тогда они, взяв его, заколали у переправы чрез Иордан. И пало в то время из Ефремлян сорок две тысячи.» /Книга Судей 12:6/
Ось що з цього приводу пише Вікіпедія: На відміну від галаадського (гілеадського), в єфремлянському діалекті єврейської мови звуку «ш» не було, тому носії єфремлянського діалекту не могли «правильно» (твердо) вимовляти слова з цим звуком. ( Дослівно «шиболет» означає «потік води» (як в Пс. 68:3-16), а «сібболет» — «тягар». Вибір слова насправді був не випадковим: людині не просто пропонували вимовити одне слово, а просили сказати фразу: «Нехай я перейду потік води», органічною частиною якої було слово «шиболет». Людина, думаючи, що її просять сказати «чарівну фразу», певний код, не зосереджувалась на вимові конкретного слова, яке окремо, можливо, було б вимовлено правильно.
Про своє ставлення до цього слова напишу в наступному пості. Тут вже не поміститься.)))
Справа в тому, що це слово є в моєму лексиконі, але я користувалась ним, не задумуючись про його походження, не знала, що воно біблійне. Зовсім недавно я випадково зустріла текст, де було про це написано. Я дуже здивувалась. Перевірила. Виявилось, що так воно є.
Слово шиболет вживається для означення характерної мовної особливості, яка дозволяє ідентифікувати людину або групу людей; своєрідний «мовний пароль», за яким можна розпізнати, що мова, якою розмовляє людина, є для неї нерідною.
Для кращого розуміння наведу приклад шиболету останнього часу.
Паляниця — перевіркове кодове слово або шиболет, яке почали активно застосовувати та обговорювати під час російського вторгнення в Україну 2022 року. Деякі лідери думок і військові почали змушувати підозрілих людей вимовляти українською слово «паляниця», щоби відрізнити російських військових від українців.
Це слово має ще й інші значення, наприклад, шиболет - це особливість поведінки, зовнішнього виду, мови тощо, яка дозволяє визначити приналежність людини до певного суспільного прошарку або касти.
Слово shibboleth дуже часто використовують носії англійської мови. Воно має значення модного слівця, яке використовується серед певного кола людей, шаблонного гасла. Наприклад, американці позначають цим словом особливість вимови, манеру одягатися, звички, властиві певному колу людей.