Добавить пост
Частые вопросы
Реклама у нас

Мы едем-едем-едем...

Старожил
+3294
|12 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата Asher
А ось московітські правьславьні св'яткують Різдво 7-січня

Так святкує не лише російська церква. Так святкують ще більш ніж 20 православних церков у всьому світі. Грецька, грузинська, сербська, румунська, болгарська, фінська, єрусалимська, естонська, літовська, латвійська, олександрійська, албанська, польська та ще багато....

"Мудрая жена устроит дом свой, а глупая разрушит его своими руками." (Прит.14:1)
Старожил
+608
|12 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата Zhanna
Так святкують ще більш ніж 20 православних церков у всьому світі. Грецька, грузинська, сербська, румунська, болгарська, фінська, єрусалимська, естонська, літовська, латвійська, олександрійська, албанська, польська та ще багато....

Звучить досить дивно. Все в одну кучу. Якщо вже йти по такому шляху (я про одну кучу), то ті церкви в цих країнах, про які Ви написали - це церкви таки МП (московського патріархату). Про кожну з цих країн можна написати детально. Наприклад, у Фінляндії православні християни складають 1 процент приблизно. Близько 3000 православних християн у Фінляндії належать до Московського патріархату. Вони об’єднані у дві парафії. На відміну від Православної церкви Фінляндії Вселенського патріархату Константинополя, яка використовує григоріанський календар, Московський патріархат у Фінляндії дотримується юліанського календаря. І так можна  проаналізувати стан справ  у цій сфері у кожній із країн.

Так що по великому рахунку Аsher написав так, як насправді є.

=

Звучит довольно странно. Все в одну кучу. Если уж идти по такому пути (я об одной куче), то те церкви в этих странах, о которых Вы написали - это церкви таки МП (московского патриархата). О каждой из этих стран можно написать подробно. Например, в Финляндии православные христиане составляют 1 процент примерно. Около 3000 православных христиан в Финляндии принадлежат к Московскому патриархату. Они объединены в два прихода. В отличие от Православной церкви Финляндии Вселенского патриархата Константинополя, которая использует григорианский календарь, Московский патриархат в Финляндии придерживается юлианского календаря. И так можно проанализировать положение дел в этой сфере в каждой из стран.

Так что по большому счету Аѕһег написал так, как на самом деле есть.

«И как хотите, чтобы с вами поступали люди, так и вы поступайте с ними.» /От Луки 6:31/
Старожил
+608
|12 Янв 2025
0 Цитировать

Насправді, я поділяю думку, висловлену багатьма служителями християнських церков, що  дата святкування Різдва не  головне, адже  ми святкуємо не дату, ми святкуємо подію - подію Різдва Христового. Традиція святкувати Різдво Христове 25 грудня однакова у всіх християн. Однак роблять вони це за різними календарями.

"Різдво можна святкувати щодня. Віруюча людина має пам'ятати про Христа кожного дня, адже для неї Христос народжується щоранку". Це не мої слова, але я з ними згодна.

=

На самом деле, я разделяю мнение, высказанное многими служителями христианских церквей, что дата празднования Рождества не главное, ведь мы празднуем не дату, мы празднуем событие - событие Рождества Христова. Традиция праздновать Рождество Христово 25 декабря одинакова у всех христиан. Однако делают они это по разным календарям.

«Рождество можно праздновать каждый день. Верующий человек должен помнить о Христе каждый день, ведь для него Христос рождается каждое утро». Это не мои слова, но я с ними согласна.

«И как хотите, чтобы с вами поступали люди, так и вы поступайте с ними.» /От Луки 6:31/
Старожил
+1703
|13 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата Д и я
Виявилось, що вони під цим гаслом взагалі живуть, не тільки святкують.

Точно.. Все, як в нелюдей.

Цитата Д и я
ми святкуємо не дату, ми святкуємо подію - подію Різдва Христового.

+100.))

Суперечки Божих дітей про дату, тільки засмучують нашого Господа.

З повагою

... и познаете истину, и истина сделает вас свободными. (Иоан.8:32;)
Старожил
+1703
|13 Янв 2025
0 Цитировать
Цитата Zhanna
Так святкує не лише російська церква. Так святкують ще більш ніж 20 православних церков у всьому світі. Грецька, грузинська, сербська, румунська, болгарська, фінська, єрусалимська, естонська, літовська, латвійська,

На жаль, все це Жанна - МП.. Точніше ФСБ & СЗР рф.

Старожил
+3294
|13 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата Asher
На жаль, все це Жанна - МП.. Точніше

Учи матчасть! Или хотя бы Википедию....

Православных церквей в мире - 15, кажется... Из них только в двух есть ещё внутреннее деление на другие церкви. В Константинопольской - финская, эстонская, критская, украинская православная церковь в Канаде и УПЦ в США. И в русской православной церкви есть - белорусская, украинская, китайская, латвийская, молдавская, эстонская, японская и русская православная церковь за границей. Все остальные православные церкви в мире - отдельные единицы.....

"Мудрая жена устроит дом свой, а глупая разрушит его своими руками." (Прит.14:1)
Старожил
+3294
|13 Янв 2025
1 Цитировать

Или вот ещё, из другого источника:

"Восточное православие состоит из нескольких автокефальных (самоуправляемых) церквей: четыре древних Патриархата ранней церкви, Константинопольский, Александрийский, Антиохийский и Иерусалимский, четыре Патриархата более позднего происхождения, Российский, Сербский, Румынский и Болгарский, Католикосат Грузии и церкви Кипра, Греции, Польши, Албании, Чешских земель и Словакии. Оно также включает автономные православные церкви Финляндии и Эстонии (с двумя юрисдикциями). "

Старожил
+1703
|14 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Zhanna
Учи матчасть! Или хотя бы Википедию.

Твоя "матчасть" - вільна писанина (пишеться кому не лінь) під назвою "вікипедія"..? Ти що їй віриш, а не фактам..? Якщо так, то тоді печалька.. Жаночка дорога, знай.. що майже всі релігійні організації тобою названі, міцно зв'язані з фсбешним МП.. - це неоспоримий факт.  Це тобі нічого не каже? Май мудрість..))

Кгб-фсб і СЗР рф, давно вже розповсюдили і запустили свої чорні щупальця по всьому світу, через ці релігійні об'єднання.

З повагою.

Старожил
+3294
|18 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Asher
Кгб-фсб і СЗР рф, давно вже розповсюдили і запустили свої чорні щупальця по всьому світу, через ці релігійні об'єднання. З повагою.

А масонські ордени розповсюдили свої щупальці по всьому іншому світу через протестантські церкви Америки.....

Уууууу....   Страшно усім повинно стати!

Старожил
+15
|18 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата алеб
мир вам. Слава Господу.

ой друже давно тебе не було чутно. мир нам усім потрібний. мир Божий є найвищій від усякого розуму.

Бог Великий, я це знаю і з кожним днем все більше я в цьому запевняюсь
Старожил
+15
|18 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Asher
З повагою.

хто хто а наш друг і брат во Христі майже завжди або завжди з повагою. думки думками але є християнські цінності. як казав один святий - в головному - єдність, у другорядному - відмінність, а в усьому любов

Старожил
+15
|18 Янв 2025
3 Цитировать
Цитата Д и я
Насправді, я поділяю думку, висловлену багатьма служителями християнських церков, що  дата святкування Різдва не  головне, адже  ми святкуємо не дату, ми святкуємо подію - подію Різдва Христового. Традиція святкувати Різдво Христове 25 грудня однакова у всіх християн. Однак роблять вони це за різними календарями.

розумні думки

Старожил
+15
|18 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Asher
З повагою.

хто як а наш друг завжди з повагою

Старожил
+1703
|19 Янв 2025
0 Цитировать
Цитата Zhanna
А масонські ордени розповсюдили свої щупальці по всьому іншому світу через протестантські церкви Америки..... Уууууу....   Страшно усім повинно стати!

Хм-м.. дуже схоже на донний голос рясоносних фсбешників від МП..))

Жаночка вибач.. але це в тебе мабуть давня, москвопопівська брехня часів ссср.. що дуже активно росповсюджувалося попами МП в 90-х серед своїх вірян, щоб налякати неосвідчений нарід, та очорнити західних мессіонерів і швидко зростаючі евангельські церкви. Також я розумію, ти так -  "протестанські".. називаєш всі євангельські церкви, що зовсім неграмотно.

На кінець кажу те, що точно знаю про масонство.. Масонська конгрегація наявно існує лише в складі римо-католицької церкви.. (точно так як в світовій ортодоксальній - бісофсбешна РПЦ-МП).. хоча публічно Ватікан це і заперечує. Існує ще масонська- "церква святих останніх днів" (мормони), яка шифрується під евангельську.. І все. Думаю що існують ще якісь наближені до масонів секти, але це вже не євангельські церкви, це точно.. Наприклад існує одна конгрегація.. (вона навіть сама не називає себе церквою).. яка підозрюється в корінних зв'язках з масонами.. Це - расселісти-СИ. Ще такими можуть бути АСД, які історично пов'язані з расселістами (Ч.Рассел спочатку був дуже активним членом руху В.Міллера). Десь так..))

З повагою.

Старожил
+2308
|20 Янв 2025
5 Цитировать

Люба наша Дієчко!

Вітаємо з Вашим  чудовим днем!
Хай кожен новий день розкриває теплі обійми, втішає й дарує наснагу!
Дієчко, будьте здорові, веселі й кохані.
Хай мрії здійснюються, бажання справджуються, задуми звершуються!

......................................................................................................

Насправді я прошу для Вас сили і терпіння:

попри смуток і біль  хотіти прокидатися і жити, любити і прощати.

Вам дано таке ім'я - НАДІЯ!

Старожил
+608
|20 Янв 2025
4 Цитировать
Цитата СТЕФАНИЯ
Люба наша Дієчко! Вітаємо з Вашим  чудовим днем! Хай кожен новий день розкриває теплі обійми, втішає й дарує наснагу! Дієчко, будьте здорові, веселі й кохані. Хай мрії здійснюються, бажання справджуються, задуми звершуються! ...................................................................................................... Насправді я прошу для Вас сили і терпіння: попри смуток і біль  хотіти прокидатися і жити, любити і прощати. Вам дано таке ім'я - НАДІЯ!

Дуже вдячна Вам. Ціную Вашу увагу і тепле ставлення до мене. )))

Нехай Господь щедро благословляє Вас і всю Вашу прекрасну  родину.

Старожил
-702
|23 Янв 2025
2 Цитировать

Люба Сестра Д и я!

Приєднуюсь до Привітання Вас із Днем Народження!

Бажаю Вам, щоб Україна (разом із Світом) нарешті покінчила із цим російським злом, що прийшло на нашу землю, і, таким чином, сповнила Вас Радістю та Щастям!

Нехай Ваша ВІРА —> МІЦНІШАЄ!

НАДІЯ, я так поняв, — у Вас вже Є! 

А ЛЮБОВ —> у Вас теж Є!

...................

Щиро Ваш,

Корабельщик
Старожил
+608
|23 Янв 2025
2 Цитировать
Люба Сестра Д и я! Приєднуюсь до Привітання Вас із Днем Народження! Бажаю Вам, щоб Україна (разом із Світом) нарешті покінчила із цим російським злом, що прийшло на нашу землю, і, таким чином, сповнила Вас Радістю та Щастям! Нехай Ваша ВІРА —> МІЦНІШАЄ! НАДІЯ, я так поняв, — у Вас вже Є!  А ЛЮБОВ —> у Вас теж Є! ................... Щиро Ваш,

Дякую за привітання та дуже гарні побажання.  )))

Старожил
-702
|23 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Д и я
Дякую за привітання та дуже гарні побажання.  )))

Будь Ласка!

Люба  Сестро!

На Здоров‘я!

І — Божої Вам НАСНАГИ!

АМІНЬ!

............

МАЄМО, Ж БО, ПОБАЧИТИ ПЕРЕМОГУ! (над тою “клятою нечістю” -- “V”-овой путиным-Убийцей Детей)

Корабельщик
Старожил
+1703
|23 Янв 2025
3 Цитировать

Сестричка Д и я, вибач за запізнення.. але і я хочу привітати тебе з твоїм Днем народження..! 

Бажаю тобі сестричка - миру, щастя, добра, Божої любові і здійснення мрій... Нехай в твоєму домі завжди царює мир любов та злагода! Будь завжди кохана, радісна та щаслива...!

З повагою.

Старожил
+608
|23 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата Asher
я хочу привітати тебе з твоїм Днем народження..!  Бажаю тобі сестричка - миру, щастя, добра, Божої любові і здійснення мрій... Нехай в твоєму домі завжди царює мир любов та злагода! Будь завжди кохана, радісна та щаслива...!

Щиро вдячна. )))

Цитата Asher
вибач за запізнення..

Так навіть цікавіше. Свято продовжується! ))))

Старожил
+692
|24 Янв 2025
3 Цитировать
Цитата Д и я
Свято продовжується!

Ну тоді ще продовжимо.

У цей нелегкий час , бажаю щоб не було  у вас вже  ні смутку, ні горя, ні плачу ( у мирний ,час таке нескромне "побажання",  було б   можливо і не зовсім приємним).

І звичайно Божої милості для вас і вашої сімї.

Старожил
+3294
|24 Янв 2025
4 Цитировать

Тоже присоединяюсь к поздравлениям, немного с опозданием... Счастья, мира, любви и взаимопонимания! Чтобы впереди снова был свет и радость! А грусть и печаль пусть останутся позади...

Старожил
+692
|24 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата Zhanna
А масонські ордени розповсюдили свої щупальці по всьому іншому світу через протестантські церкви Америки..... Уууууу....   Страшно усім повинно стати!

Жанна терміново покидай свою церкву, вона ж "омериканская"!!! Чи вже покинула?

Якби ти жила на Росіє, проблем не булоб, там протестанти хто по волє, а хто і не по волє вже іспвєдують лінію гундяєвофесбешной партії.

Да  і ще розкажи будь ласка,   за час перебування  в протестанській церкві, як і в чому ти побачила там "вплив масонських орденів"?

Старожил
+692
|24 Янв 2025
0 Цитировать

Пригадую як ще до чотирнадцятого року, при спілкуванні на цьому форумі з російськими християнами відчувалось        как они хоть и медленно но уверенно впитывали в себя феэсбешную пропоганду, к примеру неприязнь к Америке  и ностальгической любви к совку.

Для меня слышать такое  было дикостью.Так как все мы верующие, жившие при совке твёрдо знали - атеизм это наибольшее зло для человеческой души,ведь сколько людей  за то время страха и безбожия  не смогли  иметь веру для жизни вечной с Богом!

сейчас во время войны, в какой то мере, я понимаю таких как Жанна,  Алеб и прочих русских, вас тянет к своему,но посмотрте на себя со стороны такие люди сейчас в жалком положнии.

И еще  скажу:

В Америке все те годы что я здесь живу, не велась пропоганда против русских (то что рашистская пропоганда делала   при феэсбешном правителе, при Ельцине "дружили").

Сейчас русские сами себя сделали изгоями ...

Старожил
+608
|24 Янв 2025
3 Цитировать
Цитата levko1
У цей нелегкий час , бажаю щоб не було  у вас вже  ні смутку, ні горя, ні плачу ( у мирний ,час таке нескромне "побажання",  було б   можливо і не зовсім приємним). І звичайно Божої милості для вас і вашої сімї.

Дякую Вам. Дуже  хочеться, щоб закінчилось це горе і плач.  І саме Божа милість тримає нас.

Цитата Zhanna
Тоже присоединяюсь к поздравлениям, немного с опозданием... Счастья, мира, любви и взаимопонимания! Чтобы впереди снова был свет и радость! А грусть и печаль пусть останутся позади...

Спасибо, Жанночка. Пусть все Ваши пожелания сбудутся и состоятся и в Вашей жизни.

Старожил
+608
|24 Янв 2025
1 Цитировать
Цитата levko1
Да  і ще розкажи будь ласка,   за час перебування  в протестанській церкві, як і в чому ти побачила там "вплив масонських орденів"?

А мені здається, що Жанна так написала не всерйоз, вона таким чином висміяла тих, хто так стверджує. Вона ж пише: "Страшно усім повинно стати!" Тобто наче пише від їх імені.

Старожил
+1703
|25 Янв 2025
2 Цитировать
Цитата levko1
медленно но уверенно впитывали в себя феэсбешную пропоганду,

На жаль так.. І це тому, що диявол від початку дав своїм комунарським лідерам, довгострокову психологічну програму по управлінню та контролю людським масовим розумом. Для повного успіху, щоб вивести демонізованих "хомо-советикус" які будуть його безвільними рабами, потрібно було побудувати йому посв'ячене капище (зигурат) і перемішати людський геном... Що 70-років успішно і провадилося. Знаменно ще те, що все це почало будуватися на націі, яка ще з стародавніх часів була з геном кровожадного людожера (семенем зверя).

П.С. На щастя в 90-х Господь зруйнував дияволу завершення його пекельних планів.. тому нинішній підвласний йому фюрер, по його ж приказу.. почав все повертати назад. До речі.. все це докладно написано в статуті (маніфесті) рашистського "суть времени".. лідер якої, з самого початку вторгнення рашистських кровожерів в Україну 2014 року, курировав і постачав озброєння бойовикам на Донбасі.

Цитата levko1
к примеру неприязнь к Америке  и ностальгической любви к совку.

Саме це все і входить в їх демонізуючу програму.. де цей пункт є успішною активацією уваги "пацієнтів", і пробудження в них тупо-звіриного "рвання на груди тельняшки". І найголовніше в цьому пункті - сконцетрувати увагу "пацієнт-електорату" на якомусь "злому ворогові". Десь так, якщо коротко..

З повагою.

Старожил
+608
|1 Фев 2025
4 Цитировать

Привіт, друзі. Сьогодні увечері плануємо піти в гості привітати з днем народження мого двоюрідного племінника, йому на цьому тижні виповнилось 5 рочків.    Важко навіть думати про те,  в які часи проходить його дитинство - спочатку  ковід, обмеження з цього приводу, і вже  майже 3 роки страшна війна. В нього, слава Богу, є батьки, родичі та друзі,  які все роблять для того, щоб таки це дитинство було щасливим. Але дитина знає, як треба себе поводити під час повітряної тривоги, в садочку теж є укриття, в яке діти спускаються, він знає багато того, чого не повинно бути в його житті. 

І пару слів про форум і не тільки. Все-таки я думаю, що для людини важливо  інколи почути або прочитати  прості слова підтримки, співчуття, якусь розповідь про щось просте і невибагливе. ІМХО.

=

Привет, друзья. Сегодня вечером планируем пойти в гости поздравить с днем рождения моего двоюродного племянника, ему на этой неделе исполнилось 5 лет.    Трудно даже думать о том, в какие времена проходит его детство - сначала ковид, ограничения по этому поводу, и уже почти 3 года страшная война. У него, слава Богу, есть родители, родственники и друзья, которые все делают для того, чтобы таки это детство было счастливым. Но ребенок знает, как надо себя вести во время воздушной тревоги, в саду тоже есть укрытие, в которое дети спускаются, он знает много того, чего не должно быть в его жизни.

И пару слов о форуме и не только. Все-таки я думаю, что для человека важно иногда услышать или прочитать простые слова поддержки, сочувствия, какой-то рассказ о чем-то простом и непритязательном. ИМХО.

Старожил
+608
|5 Фев 2025
3 Цитировать

Слава Богу, не дивлячись ні на які обставини, в нашому житті все одно є місце святам. От і сьогодні у нас свято - день народження Жанни. Щиро вітаємо її!  Жанночко, нехай Бог береже та благословляє Вас та Вашу родину! Радості Вам та щастя!

=

Слава Богу, несмотря ни на какие обстоятельства в нашей жизни все равно есть место праздникам. Вот и сегодня у нас праздник - день рождения Жанны. Искренне поздравляем ее!  Жанна, пусть Бог хранит и благословляет Вас и Вашу семью! Радости Вам и счастья!

Мы едем-едем-едем...

Фото вставляйте н-р через сайт imageup.ru.  Нет русской клавиатуры - используйте транслит.

Если Вы зарегистрированы