Добавить пост
Частые вопросы
Реклама у нас

Шлях Христа

Старожил
+214
|7 Окт 2024
1 Цитировать

Багато хто з християн, та тих хто думає що вони є християни, розраховують на те що чим ближче вони до Бога, тим більше благословінь вони отримають. Для них путь спасіння виглядає як стежка серед квітучих полів з багатоцвіттям навколо; і все це квіте і буяє - суцільне і неосяжне процвітання.
-
Взагалі, чим ближче до Бога, тим менше люду навколо, суцільна пустеля і всі стежки ведуть через хрест. Цвяхи на цьому хресті, в більшості випадків, зроблені не з заліза, - проте біль справжній. І дуже мало хто йде цією дорогою, але саме вона веде до Бога.

Bible Preacher Ministries
Старожил
+3871
|7 Окт 2024
2 Цитировать

може, шлях?

Старожил
+214
|8 Окт 2024
0 Цитировать

19 Пилат зробив напис і помістив на хресті. Було написано: Ісус Назарянин, Цар юдеїв!
20 Цей напис читало багато юдеїв, тому що місце, де розіп’яли Ісуса, було поблизу міста, написано ж було по-єврейськи, по-грецьки і по-латинськи.
21 Та юдейські первосвященики говорили Пилатові: Не пиши: Цар юдеїв, але те, що Він Сам заявляв: Я - Цар юдеїв!
22 Пилат відповів: Що я написав, — те написав!
(Іван.19:19-22)

-

Напис чи Розп'яття Сина Божого, — кого що турбує?

Старожил
+214
|8 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата алеб
може, шлях?

Коли Даль зібрав свій словник, він насправді назвав його - "Толковый словарь великорусского наречия русского языка". Не вдаючись в подробиці (кому цікаво може дослідити самостійно), - багато слів які вважаються русизмами, насправді такими не є.

-

Тлумачення із "Словника української мови"

ПУТЬ, і, ж., заст. ч. 1. Смуга землі, призначена для ходіння, їзди; шлях, дорога. - Про земські, бач, Діла зібрались [пани] рахувати: Мости де ставить, путь вести (Мирний, V, 1955, 284); Чорний ворон сидить на могилі, де до міста наїжджена путь (Сос., І, 1957, 205); * Образно. Ще хвилина, і місяць урочисто випливе з моря і простеле до самого берега широку, прозору путь (Л. Укр., III, 1952, 608); // Місце, лінія у просторі, де що-небудь пересувається. Оповідає [пісня] про путь місяцеву.. І через що зимове поспішає до хвиль Океану Сонце (Зеров, Вибр., 1966, 243); Повітряні путі; // перев. мн. Залізнична або трамвайна колія, рейки. Є такі машиністи.. Скільки, їх загинуло на своєму високому посту, скільки врятували вони чужого.. життя на важких путях-коліях своєї залізничної держави! (Довж., І, 1958, 38).

Старожил
+190
|9 Окт 2024
0 Цитировать

Ну... на рахунок слова "путь", я так розумію, не всі знали, або як і я, призабули. Але через те, що ви так побудували фразу, вона дійсно нагадує "русизм".

"Путь" це вона. Без додаткових роз'яснень, назву теми не прочитаєш, - "вона", путь хреста. Прочитаєш "він", путь хреста.

Цитата Preacher
Багато хто з християн, та тих хто думає що вони є християни, розраховують на те що чим ближче вони до Бога, тим більше благословінь вони отримають. Для них путь спасіння виглядає як стежка серед квітучих полів з багатоцвіттям навколо; і все це квіте і буяє - суцільне і неосяжне процвітання.

Ви заперечуєте духовні благословіння та радість від них? Сумніваюсь, - але не зрозуміло проти кого або чого ці слова.

"чим ближче вони до Бога, тим більше благословінь" - хіба це не так?

"і все це квіте і буяє - суцільне і неосяжне процвітання." - спочатку квітне, потім «... приносить мирний плід праведности!» /Ев 12:11/

Цитата Preacher
Взагалі, чим ближче до Бога, тим менше люду навколо, суцільна пустеля і всі стежки ведуть через хрест. Цвяхи на цьому хресті, в більшості випадків, зроблені не з заліза, - проте біль справжній. І дуже мало хто йде цією дорогою, але саме вона веде до Бога.

А тут про що? Що значить "ближче до Бога"? Найближче до Бога дітвора (слова Христа)... чи вони поза рятунком по вашому? Бо і радіють життю і насолоджуються їм. Буває і ременя отримають, у куті відстоять. Хворіють буває... В цілому все як в людей, ні?

Дали - людина сама йде до Бога, чи її Бог веде до Себе.? Не зрозуміло ваша думка. В Письмі багато прикладів, пояснюйте на них. Наприклад, як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа.?

Никто не любит того, кто сам никого не любит.
Старожил
+214
|9 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата sharkships
"Путь" це вона. Без додаткових роз'яснень, назву теми не прочитаєш, - "вона", путь хреста. Прочитаєш "він", путь хреста.

Фарисеїв турбувало не розп'яття а напис, - добре що вас турбує не лише напис.

Для українців слово "путь" не є русизмом, і є дуже зрозумілим:

"Маки червонi, вогни на перонi
Вiдходить поезд у далеку путь".

Цитата sharkships
Ви заперечуєте духовні благословіння та радість від них?

18 Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли був ти молодший, то ти сам підперізувався, і ходив, куди ти бажав. А коли постарієш, свої руки простягнеш, і інший тебе підпереже, і поведе, куди не захочеш...

19 А оце Він сказав, щоб зазначити, якою то смертю той Бога прославить. Сказавши таке, Він говорить йому:

Іди за Мною! (Іван.21:18,19)

Цитата sharkships
Не зрозуміло ваша думка.

10 Багато-хто будуть очищені, і вибіляться, і будуть перетоплені; і будуть несправедливі несправедливими, і цього не зрозуміють усі несправедливі, а розумні зрозуміють. (Дан.12:10)

Цитата sharkships
А тут про що? Що значить "ближче до Бога"? Найближче до Бога дітвора (слова Христа)... чи вони поза рятунком по вашому?
3 та й сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне!
4 Отже, хто впокориться, як дитина оця, той найбільший у Царстві Небеснім. (Матвія 18:3-4)
-
То до кого звертався Христос? Чи до дітей?
- То кого Христос послав проповідувати Євангеліє по світу, - напевно дітей?
Старожил
+190
|9 Окт 2024
0 Цитировать

Ну, що я бачу - ви не відповідаєте на питання. Цитувати, ніби у відповідь на моє питання, Слово Боже - треба вміти. Це не ваш рівень. Вам не те що до Христа, вам до Апостолів далеко... і навіть, до інших учнів, до їх духовного рівня вам рости та рости. Тоді може щось буде виходити.

Цитата Preacher
То до кого звертався Христос? Чи до дітей? - То кого Христос послав проповідувати Євангеліє по світу, - напевно дітей?

Таких питань, я ще не чув, і не пригадую. Їх хіба почуєш в недільній школі. А останнє питання говорить мені, що ви крім вище означеного, не вмієте над Словом розважати (а цитувати Слово, - тут багато вмінь не треба). Отже, це значить, що відповісти на прикладах Євангелія, вам складно. Так само як пояснити на цих прикладах свою думку. І відповіді на питання типу "як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа", я зрозумів, не дочекаюсь.

Тоді зрозуміло, чому ви вважаєте що ці цитати на мої питання "в тему". Це просто такий асоціативний ряд, ваш - такий підхід, від не впевненість втому, що зможете вірно донести свої погляди. Відповідно до істини.

ПС

Цитата sharkships
Найближче до Бога дітвора (слова Христа)

«Ісус же сказав: Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким.» /Мф 19:14/

Чому ваші асоціації минули цей вірш, можна тільки вгадувати. Для вас думаю це теж, таємниця, я знову про ваш  асоціативний ряд

ППС

Якщо збираєтесь далі цитувати Письмо (без своїх коментарів, та зв'язком з попереднім контекстом), або замість коментарів до свого цитування додавати питання (або питання на питання). Витратите час дарма. Я на таке більше не відповідатиму.

Никто не любит того, кто сам никого не любит.
Старожил
+214
|9 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата sharkships
Ну, що я бачу - ви не відповідаєте на питання. Цитувати, ніби у відповідь на моє питання, Слово Боже - треба вміти. Це не ваш рівень. Вам не те що до Христа, вам до Апостолів далеко... і навіть, до інших учнів, до їх духовного рівня вам рости та рости. Тоді може щось буде виходити.

Практикуєте риторику?

Цитата sharkships
Таких питань, я ще не чув, і не пригадую. Їх хіба почуєш в недільній школі.

Чого ж не дали відповідь?

Цитата sharkships
«Ісус же сказав: Пустіть діток, і не бороніть їм приходити до Мене, бо Царство Небесне належить таким.» /Мф 19:14/

Так належить їм, чи таким як вони? Ви розумієте різницю?

Цитата sharkships
І відповіді на питання типу "як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа", я зрозумів, не дочекаюсь.

А служіння в Церкві, - "як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа"?

Проповідь Єангелія народам, - "як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа"?

А смерть Апослола Петра на хресті, - "як це виглядало в житті Йосифа або Марії, батьків Христа"?

Цитата sharkships
Я на таке більше не відповідатиму.

Домовились...

Старожил
+692
|9 Окт 2024
1 Цитировать
Цитата Preacher
Багато хто з християн, та тих хто думає що вони є християни, розраховують на те що чим ближче вони до Бога, тим більше благословінь вони отримають.

Так і с. Тільки питання в тому, що людина розуміє під словом "благословіння".

Цитата Preacher
Взагалі, чим ближче до Бога, тим менше люду навколо, суцільна пустеля і всі стежки ведуть через хрест. Цвяхи на цьому хресті, в більшості випадків, зроблені не з заліза, - проте біль справжній.

Знову питання:А для чого( чому)  це   дається людині віруючій?

Старожил
+214
|9 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата levko1
Тільки питання в тому, що людина розуміє під словом "благословіння".

Скоріш за все, практично всі люди розуміють під словом "благословіння" щось добре та приємне, - те що хочеться отримувати. Як ви розумієте це слово?

Цитата levko1
Знову питання: А для чого (чому) це дається людині віруючій?

А з якої причини це дано було Христу?

-

6 Промовляє до нього Ісус: Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене.
(Івана 14:6)

-

З тієї причини і декотрі віруючі теж йдуть тим шляхом, проте до хреста доходять не всі, і навіть на горизонті його не всі побачать.

- Проте наше сподівання на милість Божу.

Старожил
+692
|11 Окт 2024
1 Цитировать
Цитата Preacher
Скоріш за все, практично всі люди розуміють під словом "благословіння" щось добре та приємне, - те що хочеться отримувати. Як ви розумієте це слово?

Наприклад:10 Смуток, бажаний Богу, приносить людям каяття, про яке не варто шкодувати, а таке каяття веде до спасіння. Світський же смуток породжує смерть.

Цитата Preacher
А з якої причини це дано було Христу?

Тому що прийняв тіло людини.

Старожил
-702
|12 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата Preacher
Коли Даль зібрав свій словник, він насправді назвав його - "Толковый словарь великорусского наречия русского языка". Не вдаючись в подробиці (кому цікаво може дослідити самостійно), - багато слів які вважаються русизмами, насправді такими не є...

Шановний Preacher-е,

Володимир Даль — певно мав українське коріння() — коли така розумна людина! — Яка розуміє, що “русский язык” — то мова Київської Русі, що був вкрадений у Києва і присвоєний московією (чьортовою “пріхватізанткою”)!

Дякую Вам за цей Ваш текст!

Гарно Ви сказали! — Мені подобається!

Корабельщик
Старожил
+3871
|14 Окт 2024
1 Цитировать

Шлях Христа, рівно як і Його послідовників - це складно. але не неможливо.

і це не шлях поразки, коли щось важливе у людини забирається.

основне - що це Його шлях, а не наш (тобто наш вибір). треба від всього свого відмовитись, інакше не прийняти щось від Нього...

Слава Господу.

Гость
-1
|15 Окт 2024
0 Цитировать
Цитата Preacher
Вообще, чем ближе к Богу, тем меньше людей вокруг, сплошная пустыня и все тропы ведут через крест.

это показало еще распятие на Голгофе – Господь кормил и 5 тыс., и три, люди за Ним ходили толпами, ища своего. а Он проповедовал спасение.

а возле креста были считанные.

ладно, на те события была воля Бога, что бы сохранить всех учеников. но для нас сегодня определён не просто путь спасения, но и очищение огнём Святого Духа и освящения.

и это уже не простой путь.

здесь и познание воли Бога о себе и о своём служении в теле Христа. здесь и избрание Христом на место в церкви, возможно и на какое то служение из пяти. здесь и пустынне места, где обжигающий огонь т ты один-на-один с Богом. где против тебя Бог, ты сам, дьявол. и за тебя только утешающий Святой Дух. вот здесь и только здесь проверяется вера человека, проверяется верность Богу.

а тепличные условия никогда христиан сильными не делали.

Шлях Христа

Фото вставляйте н-р через сайт imageup.ru.  Нет русской клавиатуры - используйте транслит.

Если Вы зарегистрированы